Posljednji članci

MSI GTX 680 Lightning vs. MSI HD 7970 Lightning

Hlađenje – GTX 680 i HD 7970

MSI već odnedavno ima svoju Twin Frozr seriju hladnjaka koja se koristi ne samo na najjačim karticama već i na Hawk i drugim serijama. MSI HD 7970 Lightning dolazi s Twin Frozr IV serijom koja ima nekoliko novih značajki.

  MSI GTX 680 Lightning (23) MSI HD 7970 Lightning (39)

Prva je posebno dizajniran ventilator. Kao takav u mogućnosti je osigurati veći protok zraka nego normalni ventilatori zbog posebno dizajniranih krilca koje ujedno i smanjuju otpor prema zraku, a time i buku. Druga prednost je što se u prvih 30 sekundi nakon što se računalo upali, ventilatori se okreću u suprotnom smjeru kako bi se sva nakupljena prašina ispuhala s hladnjaka.

 MSI HD 7970 Lightning (38)

Hladnjak ima dva 10cm ventilatora, a tu su čak pet toplovodnih cijevi. Od pet toplovodnih cijevi, tu su dvije od 8mm i tri od 6mm koji su povezani s niklovanom bakrenom bazom. Osim glavnog hladnjaka, koji je zadužen samo za GPU, tu je i poseban hladnjak zadužen za RAM i VRM. Kada pogledate temperature, možete jasno vidjeti da je dizajn vrlo dobar jer su temperature vrlo dobre, a buka mala. MSI Afterburner omogućuje praćenje sve tri glavne temperature te namještanje brzine ventilatora naspram tome. Ventilatori su vrlo slični staroj TwinFrozr III seriji, osim što su veći, tako da slobodno možete pogledati navedeni video.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien