Posljednji članci

MSI B75MA-P45

Kako je Ivy Bridge vidio svjetlo dana prijašnjih par dana, tako su i proizvođači matičnih ploča prestali sakrivati svoje adute te na tržište predstavili ono u čemu su najbolji, novu seriju ploča. Danas na testu možete pročitati recenziju ploče koja nije namijenjena overclockingu, entuzijastima ili gamerima, nego upravo suprotnim korisnicima, onima koji traže stabilnost i kompatibilnost. B75 čipset je upravo to što njima treba, jer je dobio Intelov SBA certifikat (Small Bussiness Advantage) koji jamči velik broj kompatibilnosti te je idealan za uredska računala. Zapravo certifikat osim kompatibilnosti jamči i povećanu sigurnost i produktivnost tako da određena softverska rješenja su sada riješena na hardverski način. Da li je opravdala Intelov SBA certifikat pročitajte u daljnjem tekstu.

Izlazak dugo očekivanog Ivy Bridge procesora bliži se kraju, a tako se na tržištu pojavljuje sve više i više matičnih ploča kako bi udomile novu seriju Intelovih procesora. Na test smo dobili MSI H77MA-G43 ploču koja je najjeftinija MSI ploča za novu generaciju ploča, ali i kao takva ima dosta toga za ponuditi. Ploča dolazi u mATX veličini, nudi dva PCI-E x16 utora, velik broj SATA konektora te čak četiri USB 3.0 konektora što za ovaj segment čini ploču vrlo opremljenom. Kakvom se ploča pokazala po pitanju performansi te da li je opravdala ponudu u nižem segmentu.

Za razliku od prve generacije 1155 platforme, gdje se nalazio H61 čipset, ovaj put je Intel malo promijenio priču te predstavio B75 čipset koji bi trebao zamijeniti H61 i predstaviti nekoliko zanimljivih stvari. Tako za razliku od H61 čipseta, B75 podržava podizanje takta integriranog grafičkog podsustava, u sebi sadrži 5xSATA-II i 1xSATA-III konektore, čak 4xUSB 3.0 što nije bilo omogućeno niti u jednoj od prijašnjih čipset generacija podršku za Intel RST te još mnoge druge stvari. S UEFI 2.3.1 podrškom, B75 platforma je spremna za Windows 8 sa svim sigurnosnim i drugim dodatnim mogućnostima koje bi novi Windowsi trebali omogućiti. Isto tako, B75 omogućuje memoriju visokog takta od čak 2200MHz te u sebi ima još više optimiziran sustav potrošnje energije.

front

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien