Posljednji članci

GoodRAM Play 2x2GB 1600MHz CL8 Kit

Da je Dual Channel još dugo s nama, govori i činjenica kako će novi Intelovi Sandy Bridge procesori dolaziti sa integriranim dvokanalnim memorijskim kontrolerom. Iako već dulje vremena nismo čuli za Micron, pored svih spominjanja Elpide i Powerchip baziranih memorija, GoodRAM je ovdje odlučio ubaciti ponešto osvježenja sa svojom novom serijom memorije, pod nazivom "PLAY". Radi se o memoriji koja se prodaje u dvokanalnim te trokanalnim memorijskim kitovima. Po riječima proizvođača, radi se o memoriji koja dolazi sa Micronovim D9 čipovima. Mi smo na testu imali dvokanalni memorijski kit, deklariran za rad na brzini od 1600MHz, pri CL8 latencijama. Kakav nam je performans ova memorija pripremila, pročitajte u današnjem članku.

Tvrtka s kojom surađujemo već neko vrijeme se odaziva na ime Wilk Elektronik. Dotična je osnovana 1991. godine u Poljskoj. Specijalizirani su prvenstveno za proizvodnju memorija, prijenosnih uređaja temeljenih na istim, SSD diskova te ostalih memorijskih uređaja korištenih u računalima, te ostalim uređajima. Zahvaljujući svojoj upornosti, 1996. godine postaju najveći distributer RAM memorije u Poljskoj. Kasnije, 2001. godine postaju partneri sa Infineonom. Zahvaljujući toj suradnji izgrađena je jedina i najveća tvornica memorije u Središnjoj i Istočnoj Europi. Nešto kasnije pokreću i zasebni brand GoodRAM koji i danas poznajemo.

Osvrnimo se na službene specifikacije testirane memorije…

* specifikacije preuzete sa službenih stranica proizvođača

Dakle, kao što iz tablice možemo vidjeti, radi se o memoriji koja je deklarirana za rad na 1600MHz pri latencijama od 8-8-8-24, 1T. Radni napon dotične iznosi 1.65v. GoodRAM Play serija memorija se prodaje u dual te triple channel memorijskim pakiranjima. Jamstvo koje nudi Wilk Elektronik za ovu memoriju je doživotno, što je svakako lijep dodatak kupovini ove memorije.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien