Posljednji članci

Gigabyte X58A-OC

Intel X58 platforma je predstavljena u 11. mjesecu 2008. godine, što je sada skoro tri godine otkako se to dogodilo. No pri samom zalasku platforme, Gigabyte je odlučio predstaviti X58-OC ploču i u nju uložiti svo znanje i iskustvo koje su dosada skupili. Sa sigurnošću možemo reći kako s ovom pločom 1366 platforma zaista pruža svoj maksimum. Vrhunske komponente uz zamisao jednog od najboljeg overclockera današnjice ova ploča je postala san svakog overclockera. Da li je ploča pokazala svoje OC mogućnosti provjerili smo s nekoliko ekstremnim testova, a rezultate pogledajte u nastavku recenzije.

Gigabyte X58A-OC ploča je došla iz vedra neba, odjednom najavljena i cijela overclock zajednica je s nestrpljenjem čekala na ovu ploču. Jedan od vrhunskih overclockera, a zaposlenik Gigabytea i poznat svijetu kao Hickookie, glavni je začetnik ove revolucionarne OC serije. Iako mu je trebalo određeno vrijeme da uvjeri tvrtku kako je to ispravan potez, sada možemo s lakoćom ostvariti maksimum bez imalo sumnje da nas je možda ploča kočila. Naravno, nikada stvari nisu idealne, tako ni s ovom pločom. Prilikom samog dizajniranja moralo se kompenzirati s određenim stvarima, ali na kraju nitko nikada ne bi bio u potpunosti zadovoljan s pločom, tako da vi sami odlučite koliko je ova ploča po vama dobra.

x58aoc_2

Prije nego je X58A-OC ploča predstavljena, Gigabyte je predstavio G1 seriju ploča te se sumnjalo u postojanost OC ploče. Tu je bila već standardna priča Gigabytea s velikim brojem faza za regulaciju napona, veliki broj USB konektora, nova LAN kartica Killer 2100 koja je izuzetno kvalitetna i brojne druge pogodnosti koji ljude cijene. Kada je najavljena OC ploča, mnogi su govorili ploča ništa ne valja i slične stvari. Morate biti svjesni da ova ploča nije za entuzijaste ili igrače, ova ploča je dizajnirana od strane overclockera isključivo za overclockere. Svatko tko se imalo razumije u overclock zna koliko ova ploča vrijedi i za što je napravljena, no da li se dokazala kao vrhunska OC ploča pogledajte u daljnjem tekstu.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien