Posljednji članci

Gigabyte H55N-USB3

 • Kako u trenutku testiranja nismo imali niti jednu drugu ploču, nije bilo smisla vrtjeti testove jer nemamo s čime usporediti. Ploču smo isprobali s faznim hlađenjem zbog HWBOT natjecanja što možete vidjeti u nastavku.

  Tako smo ploču isprobali s i5 670 procesorom pod faznim kako bismo provjerili njezine mogućnosti. Nakon par uvodnih testova, uspjeli smo uz malo veću voltažu i jače hlađenje procesor potjerati na čak 5.7GHz. Kako nismo radili modifikacije na ploči za još bolje performanse, tako nismo htjeli siliti ni procesor ni ploču. Memorija je također otišla vrlo visoko što se ne mogu mnoge, dosta skuplje ploče pohvaliti.

  4 5 6 7

  Nakon toga bio je red i na low-clock natjecanje u kojemu smo morali držati procesor na 4GHz i napraviti što bolji rezultat. Na kraju je bio ostvaren odlično drugo mjesto, a ploča se pokazal punim pogotkom, bilo to za HTPC ili za podizanje taktova.

  Svi su oduvijek željeli odlične performanse, ali u malom pakiranju. Kako u prošlosti tehnologija nije bila toliko razvijena, nije bilo mogućnosti tako šta imati. Na svu sreću, s izlaskom Atom platforme, mnogi su iskazali želju za ovakvim sistemima. Na tu scenu stupaju Asus, Gigabyte i Zotac, koji su u potpunosti preuzeli ITX sekciju matičnih ploča. Tako smo dobili ITX ploču s i5/i7 procesorima i priliku za izuzetno jako multimedijalno računalo kojeg bi svatko poželio. Male dimenzije, velike mogućnosti je ono što svi traže, a Gigabyte nam je to i omogućio s ovom fantastičnom pločom.

  Tako imamo podršku za sve 1156 procesore, kao i brojne mogućnosti unutar BIOS-a po pitanju voltaža, dizanja taktova i brojnih drugih podešavanja. Naravno da tko god pokuša koristiti i imati multimedijalno računalo da će htjeti tišinu i niske temperature i mnogi pribjegavaju snižavanju voltaže procesora kako bi dobili još niže temperature. Gigabyte nudi široki spektar voltaža, bilo za podizanje ili za spuštanje i to za brojne komponente na ploči. Osim toga, veliko iznenađenje je bio i USB 3.0 podrška koja uzima sve veći zamah. Ono što je još više proslavilo ploču je PCI-E x16 utor za grafičke kartice što je značilo da vas jedino kučište spriječava ugradnju najjače kartice na tržištu.

  i5 670 i7 875k

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien