Posljednji članci

Gigabyte GA-EX58-UD3R

Ploča dolazi u bijeloj kutiji standardne veličine, diskretnog dizajna popraćena bomastičnom grafikom tehnologija koje su implementirane na ploči. Prevenstveno tu je uočljiva Ultra Durable 3 tehnologija koja je prepoznatljiva po 2oz bakrenom sloju iliti većoj količini bakra u PCB-u u usporedbi sa klasičnim PCB-om. Još jedna u nizu stvari kojima se GB i ova ploča mogu pohvaliti jest službena podrška za brzine DDR3 memorije preko 2100MHz, te naprednom tehnologijom za softversku regulaciju napona. Sa stražnje strane možemo pročitati nešto više o spomenutim pogodnostima koje ploča nosi.

Nešto o bundleu same ploče – s obzirom da recenzirana cilja na mid-range korisnike, niti bundle ne odskače od ostatka, dapače, radi se o više manje standardnoj opremi, bez mnogo dodataka. S pločom dakle dolazi četiri SATA kabela žute boje (od toga dva imaju konektore zakrenute pod 90°), jedan IDE te FDD kabel, I/O limić, upute za instalaciju matične ploče, priručnik, Gigabyteova naljepnica karakteristično plave boje, te CD s driverima. Realno, nešto više niti nije potrebno, osim pokojeg kabela više.

Uz ploču kako smo spomenuli, dolazi softver u obliku drivera, te Gigabyteovog programa za overclocking, pod nazivom EasyTune. Radi se o šestoj inačici dotičnog, a za kojeg s pravom možemo reći kako je izrastao u zreo te koristan programčić koji je dobrodošao za svakog računalnog entuzijasta.

Radi se o aplikaciji koja je u stanju dati osnovne informacije o instaliranim komponentama (procesor, matična ploča, memorija, grafička kartica), podešavati napone svih komponenti matične ploče, iskoristiti mogućnosti C.I.A. opcija koje službe za automatski overclocking bez puno muke, te mnoge druge korisne radnje, koje su inače dosada bile moguće raditi samo iz BIOS-a. Također, ako nekome ne odgovara ovaj program, i dalje je moguće korištenje popularnog programčića pod nazivom SetFSB.

Uz navedeni Easy Tune također dolazi i masa drugih programa. Navest ćemo koji su i kratak opis dotičnih. Xpress Recovery 2, aplikacija koja služi za backup i restore podataka. Za flashanje BIOS-a tu su dvije aplikacije. Prva se zove Q-flash. Putem nje možemo napraviti update BIOS-a bez ulaska u DOS ili Windows, a sve što trebate je USB stick ili floppy disketa s BIOS-om na sebi. Druga aplikacija se zove @BIOS, a omogućava vam update BIOS-a iz Windowsa. Ukoliko nešto pođe po zlu tu je Dual BIOS koji će u slučaju lošeg flashanja bootati ploču s drugim BIOS čipom.

Dynamic Energy Saver Advanced je aplikacija koja služi za softversko reguliranje naponske jedinice a sve u svrhu što boljeg iskorištavanja i štednje energije. Q-Share je aplikacija koja služi za file-sharing preko mreže. Time Repair služi kao što se iz naziva dade naslutiti, o aplikaciji namijenjenoj za backup i vraćanja podataka, ili još bliža definicija – naprednija verzija System Restore aplikacije koja dolazi s Windowsima. To bi bilo više manje to.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien