Posljednji članci

GeIL roundup – Black Dragon, Enhanced i Evo CORSA

Izlaskom Ivy Bridge procesora te njegovim sjajnim memorijskim kontrolerom, situacija na tržištu memorija se poprilično promijenila. Jednim dijelom na to je utjecala i X79 platforma te je potaknula proizvođače memorija da predstave brze memorije, a uz to i velikog kapaciteta. Tako smo na testu dobili trenutnu ponudu GeIL memorija, od najniže klase do najviše. Za niži segment namijenjena je Black Dragon serija, srednji Enhance CORSA dok za najviši segment je namijenjena Evo CORSA. Kakvima su se memorije pokazale i da li GeIL ima što za pokazati pročitajte u daljnjem tekstu.

Odnedavno su na tržište prestali stizati 2GB moduli, tako da gotovo sve memorije danas dolaze kao 4GB ili 8GB moduli u raznim pakiranjima i brzinama. Kako smo već u prijašnjoj recenziji govorili o DBT tehnologiji, samo ćemo napomenuti da su sve memorije prošle stroga testiranja kvalitete. Na testu smo dobili memoriju za sve vrste korisnika, od najnižeg segmenta pa do najvišeg. Dragon serija je namijenjena korisnicima koje ne zanima pretjerano izgled, već funkcionalnost. Na testu imamo 8GB (2x4GB) 1600MHz 9-9-9-28 i 1866MHz 9-10-9-28 memoriju s tvorničkim naponom od 1.5v.

Enhance CORSA se odlikuje DBT Enhanced tehnologijom i latencijama 9-9-9-28 pri 1.5v i radnim taktom od 1600MHz. Enhance CORSA serija je testirana kako bi izdržala sva opterećenja vašeg računala i kao takva testirana je na dosta većim taktovima da bi to izdržala. Tako primjerice 1333MHz memorija je testirana na 1500MHz C9, dok bi 1600MHz memorija trebala raditi bez problema na 1700MHz C9. To je dodatnih 10% kojih dobivate potpuno besplatno. Dotične memorije imaju spremljene profile s tim brzinama tako da u BIOS-u samo podignete XMP 1 profil.

GeIL roundup (12)

Evo CORSA memorija se proizvodi u dvije serije, jedna od 1866MHz te jedna od 2133MHz. Nas je dopala nešto brža, 2133MHz memorija koja radi na 10-11-11-30 latencijama. Iako samo specifikacije odmah u početku ne govore o nešto posebnoj memoriji, rezultati testiranja će vas potaknuti da promijenite mišljenje. Kao i kod prethodne memorije, posjeduje DBT Enhanced tehnologiju te je testirana u vrlo ekstremim uvjetima.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien