Posljednji članci

GeIL EVO Corsa i Enhance Corsa

GeIL memorija dolazi u običnom pakiranju koju karakterizira poluprozirna kutija na kojoj su otisnute glavne značajke memorije EVO Corsa te Enhance Corsa serije. Kako su memorije same po sebi vrlo male veličine, nema potrebe za dizajniranjem neke posebne kutije što bi u konačnici samo rezultiralo visokom cijenom.

 GeIL (4) GeIL (3) GeIL (2) GeIL (1) 

Razlika između EVO Corsa i Enhance Corsa memorije je u tome što je Enhance Corsa memorija testirana na 10% većim taktovima od specificiranih te je naravno namijenjena nešto jeftinijem cjenovnom segmentu. Ukoliko pogledate cijene memorija i ponudu, vidjet ćete da nitko ne nudi ništa posebno u nižem segmentu, do ove memorije. Svakako da 10% veći takt može donijeti odluku o kupovini memoriju, a upravo to nudi GEIL. EVO Corsa je pak namijenjena nešto zahtjevnijim korisnicima, koji žele veće brzine koje Sandy Bridge platforma može iskoristiti.

 GeIL (5) GeIL (8) GeIL (7) GeIL (6) 

GeIL EVO Corsa memorija radi na taktu od 2133MHz uz 9-11-9 latencije što je trenutno standard kod ovakvih memorija s 4GB memorije po jednoj pločici. Memorija radi na 1.65v, ali prilikom našeg testiranja memorija bez problema može raditi na 1.5v što svakako govori o samoj kvaliteti memorije. GeIL Enhance Corsa radi na 1600MHz taktu uz 9-9-9 latencije te je specificirana za rad s 1.5v naponom. Obje memorije dolaze sa specifičnim hladnjakom koji temperaturu memorije drži vrlo dobro kontroliranom te su memorije ostale prilično hladne pri svome radu, čak i pri overclocku.

 GeIL (9) GeIL (12) GeIL (11) GeIL (10) 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien