Posljednji članci

G.Skill RipjawsX 8 GB (2×4 GB) 1600 MHz CL7

Već smo vidjeli dosta recenzija kako bismo se uvjerili da razlike između memorija istih brzina nema. Ono u čemu se memorije razlikuju je kvaliteta, točnije dugotrajnost, izgled i dizajn hladnjaka te svakako overclock potencijal. G.Skill je u doba DDR2 ere bio jako cijenjen po pitanju overclockerskih memorija, a predstavljanje nove RipjawsX serije može značiti samo jedno. Nastavak tradicije? Jedna od većih prekretnica u svijetu memorija je predstavljanje čipova koji imaju dupli kapacitet od prijašnje generacije. Prijelaz s 1GB module na 2GB bismo mogli reći da je bila revolucija u svijetu memorijskih čipova jer osim što je nudila niži napon i zagrijavanje, isto tako je nudila ogroman overclock potencijal.

 G.Skill

Slična situacija je i s novim, 4GB modulima, koji uz daleko veći kapacitet nude i solidne overclock mogućnosti. Tako smo na test dobili nasljednika Ripjaws serije, tzv. RipjawsX. Ukupno 8GB (2x4GB) vrlo brze memorije uz niske latencije je odličan izbor za novu Sandy Bridge platformu. U daljnjem tekstu možete vidjeti kakvom se pokazalo.

Skill je osnovan 1989. Od strane entuzijasta i trenutno je jedan od vodećih proizvođača memorija i SSD proizvoda u svijetu. Iako u svojoj ponudi ima vrlo širok raspon proizvoda, cilj su joj entuzijasti i overclock zajednica. Kako je sjedište u Tajvanu, veći dio Europe nema pristup njihovim proizvodima ili je vrlo ograničen. Najpoznatiji su po proizvodnji odličnih DDR/DDR2/DDR3 memorija, a u novije vrijeme imaju odličnu seriju SSD diskova. 

specifikacije

* specifikacije preuzete sa službenih stranica proizvođača

 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien