Posljednji članci

EVGA P55 Classified 200

 • Testiranje je provedeno na dvije platforme, X58 i P55. Više smo se bazirali na testove za procesor, dok su nam igre bile u nešto drugom planu. Matičnu smo testirali s Intel Core i5 670 procesorom koji je trenutno najbrži dvojezgreni procesor. Procesor je radio na tvorničkom taktu, dok pri podignutim taktovima je radio na 4.0 GHz uz memoriju na 1600MHz 7-7-7-21. Ostatak konfiguracije i nije toliko bitan jer smo ono najbitnije i obrazložili.

  testni1 testni2

  Vezano za programe kojima smo testirali je više-manje uobičajena stvar. Testovi se ovaj put nisu mijenjali previše, dok od iduće recenzije se planiraju malo drastičnije promijeniti. Igre smo testirali pri 1280×1024 recenziji kako grafička ne bi bila usko grlo. Ipak bi morali napomenuti kako u Crysis Warhead-u grafička radi na svome maksimumu jer je igra ionako dosta zahtjevna.

 • 03

  05 06 blender cine11.5 crysis everest pcm pifast re5 science spi vantage wprime

 • Ova sekcija bude poprilično interesantna. Ovaj put smo imali obećavajući procesor koji može dosta toga napraviti u ovoj sekciji. Nažalost IMC (memorijski kontroler) procesora je bio užasno loš. Činjenica da procesor nije mogao stabilno raditi pri 2000MHz 8-8-8 latencijama govori u prilog da smo imali katastrofa primjerak procesora, ali smo ipak uspjeli nešto učiniti s njim. Prvo što smo htjeli testirati je BCLK. Maksimum je iznosio 231.4MHz uz nešto manju QPI brzinu, dok pri povećanju QPI brzine (samim time i performanse rastu), uspjeli smo izvrtjeti Super Pi 32M test pri 230MHz BCLK taktu.

   bclk2 bclk1

  Nakon kratkog upoznavanja krenuli smo na testiranje samog procesora. Nakon prvog dijela testa znali smo da nemamo dobar primjerak. Pokušavali smo postići što veću brzinu procesora koji se zaustavio tik prije 5GHz za Super Pi 1M test, dok Pifast je iznosio 4.87GHz i 4.8GHz za 32M Wprime. Svakako nije loš rezultat ako uzmemo u obzir da je procesor bio Linx stabilan na 4.6GHz što bi omogućilo odlične performanse u igrama.

     pifast super_pi wprime

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien