Posljednji članci

ECS Black Extreme P67H2-A & P67H2-A2

Svaki od poprilično poznatih proizvođača računalne opreme ima seriju komponenata koja je dizajnirana za entuzijaste i overclockere. Da nema iznimke, ECS ima svoju Black Extreme seriju s kojom se natječe u najjačoj kategoriji. Komponente na pločama su pažljivo birane, raspored komponenata, BIOS i sve što krajnji najzahtjevniji korisnici žele možete naći na ove dvije ploče. S navedenom serijom ECS pokušava poboljšati svoje ime kao proizvođač vrhunske opreme, a da li su ove ploče dovoljne za tako nečim pogledajte u nastavku.

Sandy Bridge platforma je trenutno najzanimljivije u ovom trenutku. Tu se još može svrstati i nova AMD-ova arhitektura, točnije Bulldozer. ECS je predstavio dvije ploče iz Black Extreme serije, točnije P67H2-A i P67H2-A2. Prva ploča dolazi s Lucid HydraLogix 200 što znači da je moguće koristiti AMD i Nvidia kartice pri zajedničkom radu, tu je USB 3.0, SATA 6Gbps, 14 fazna regulacija napona, tri PCI-E utora i prilično lijepo raspoređene komponente na PCB-u. Uz pomoć Lucid čipa, ECS ploča je u mogućnosti pružiti dva PCI-E x16 utora na punoj brzini, što znači x16/x16 sa SLI i Crossfire sistemom te x16/x8/x8 s tri kartice, a tu je i UEFI BIOS.

front1

P67H2-A2 ploča dolazi bez Lucid čipa, ali i samo s dva PCI-E x16 utora. Za razliku od prve ploče, tu je povećani broj SATA konektora što nekima donosi značajni plus te eventualni odabir između ploča zbog toga. Tu je i nešto manji broj USB 3.0 utora, ali po pitanju regulacije napona je više manje sve slično kao i na prethodnoj ploči. Da ne dužimo previše, krenimo po redu s pločama.

front2

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien