Posljednji članci

Corsair Force GT 120 GB

Corsair se cijelo vrijeme držao istog dizajna pakiranja, tako da ni nova serija SSD diskova ne odskače od starog dizajna. Tako disk dolazi u maloj kutiji koja unutar kutije ima dva odjeljka, jedan isključivo za disk dok se u drugom nalazi dodatna oprema koja dolazi uz disk. Samo pakiranje je vrlo dobro osmišljeno jer odvojenim pretincem se spriječava eventualno oštećenje. Disk je uz sve to dodatno smješten u plastičnu kutiju. Uz disk dolazi 3.5” konverter i to je sve što možete očekivati od pakiranja.

 Corsair Force GT (2) Corsair Force GT (1) Corsair Force GT (3) Corsair Force GT (4)

Corsair svoju GT seriju ističe crveno-crnom bojom, a Force GT diskovi nisu nikakva iznimka. Na prvi pogled, disk izgleda vrlo impresivno te daje dojam da se radi o GT seriji koja predstavlja sam vrh, bilo da se radi o memorija ili o SSD diskovima. Sam disk se sastoji iz dva dijela, crveni dio je samo kučište diska na kojoj se nalazi naljepnica i osnovne informacije, dok donji crni dio je zapravo ono što drži PCB pločicu. Disk je nemoguće otvoriti bez da pokidate naljepnice čime gubite jamstvo, a i ništa zanimljivog ne možete vidjeti unutra tako da vam ne bismo preporučili otvaranje diska.

 Corsair Force GT (5) Corsair Force GT (6) Corsair Force GT (8) Corsair Force GT (7)

Kako bi vam dočarali što se zaista nalazi u kučištu te kako SSD-ovi izgledaju, stavili smo ove dvije slike. Jasno možete vidjeti da memoriju proizvodi Micron u 25nm procesu punog naziva 29F128G08CFAAB ONFi 2 te da ukupno možete naći 16 čipova NAND flash sinkrone memorije od kojih svaki ima 8GB kapacitet. Sandforce kontroleru je potreban jedan čip za rezerviranje te zbog firmware-a što nas u konačnici dovodi do 120GB.

 Corsair Force GT (9) Corsair Force GT (11) Corsair Force GT (10) Corsair Force GT (12)

Nakon što formatirate disk, dobivate ukupno 111GB iskoristivog kapaciteta. Ukoliko ga koristite isključivo kao sistemski disk, ne bi trebali imati problema s kapacitetom. Zanimljivo za spomenuti je i da disk koristi samo 2.5W struje prilikom opterećenja što ga čini idealnim za prijenosna računala.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien