ASUS Rampage III Extreme vs. EVGA X58 Classified

Nekoliko mjeseci nakon što je EVGA izdala prvu verziju Classified ploče i šokirala sve oko nas, mnogi proizvođači su krenuli je u novu ofenzivu. Bazirajući se na X58 čipsetu za Core i7 procesore, koji je jedini dostupni čipset za tu platformu, dolaze nam dvije nove ploče koje su trenutno vrh ponude. Da li su ploče opravdale mnoga očekivanja diljem svijeta dokazuje i velika potražnja ovih ploča kod vrhunskih overclockera, a da li su opravdala naša očekivanja? Pročitajte u daljnjem tekstu.

Kompjuterske stvari koje su dizajnirane na visokoj razini ima dosta malo i obično se nazivaju high-end. Na svu sreću imamo par kompanija koje misle i na entuzijaste, a jedne od njih su ASUS i EVGA. Naoružane izvrsnim stručnjacima, kreću u novu ofenzivu s novim inačicama X58 ploča. Ono što nam ove ploče donose zahtijeva jako mala populacija ljudi, ali ona koje to zanima će to i platiti, bez obzira na cijenu. Svaka ploča ima nedostatke, a tako je imala i prva inačica Rampage II Extreme te Classified ploča.

front

Mnoge stvari su popravljene s ovim pločama, predstavljene nove pogodnosti poput ASUS ROG Connect i EVGA Evbot dodatka koji su odlični za ekstremna testiranja. Uz sve to, performanse su još dodatno poboljšane, u BIOS-u je predstavljeno još dodatnih mogućnosti za podešavanje kako bi se izvuklo još više iz svojih komponenata. Intel X58 je vodeći čipset kod i7 procesora, a da li su ove dvije ploče sposobne u potpunosti iskoristiti taj čipset te koja će zavladati ovim tržištem kao vodeća ploča možete pročitati u daljnjem tekstu.

About Filip Panđić

Check Also

Asus Maximus III Formula

Koliko je tržište 1156 matičnih ploča jako, govori i činjenica koliko modela pojedini proizvođači imaju …

Leave a Reply