Posljednji članci

ASUS Rampage III Extreme Black Edition

ROG Thunderbolt program obiluje opcijama podešavanja koje su više nego dovoljne za uživanje u zvuku koji nam ova kartica pruža. Klikom na meni iznad kontrole zvuka dobijate podatke o kvalitetu zvuka dok jos jednim klikom prelazite u meni gde možete birati režim za koji će kartica odraditi optimizaciju (game,movie, HI FI…). Desnim klikom na ponudjene nosioce zvuka (speakers,headphones) dobijate podmeni za dodatna podešavanja. Sve funkcionise besprekorno, a da ponovimo još jednom da nas je zvuk koji smo imali prilike da čujemo oduševio.

ASUS R3E BE (38) ASUS R3E BE (39)

Na kartici je također implementiran i Killer E2100 NIC, poslastica za gejmere , koja je laički rečeno proizvod koji bi trebao da optimizuje mrežni saobraćaj i omogući prioritet kao i što manji lag prilikom igranja.Ovo predstavlja implementaciju Bigfoot-ovog proizvoda koji se do sada prodavao kao odvojeno i veoma skupo rešenje. Kontrola čipa je omogućena kroz BigFoot Networks killer network manager preko kojeg se može imati totalna kontrola mrežnog saobraćaja. Na sledećim skrinovima možete vidjeti opcije kojima aplikacije obiluje.

  ASUS R3E BE (40) ASUS R3E BE (41) ASUS R3E BE (42) ASUS R3E BE (44)

Nismo se bavili dubljom analizom laga odnosno pinga , ali subjektivni je utisak da prilikom igranja Call of Duty online i komunikacije preko skajpa, a čak i pustanja torenata u pozadini Killer E2100 jeste odgovorio zadatku, a to je da omogući totalni ugodjaj prilikom online igranja. Verovatno da bi i obična mrežna kartica imala poboljšanja sa ovako moćnim softverom ali u suštini ovako zaokružen proizvod (uz dosta veliku cenu) je nešto što svakako jest must have.

Thunderbolt kartica se napaja preko molex kabla i ima priključak za USB na sebi (vezivanje na USB na ploči), može se priključiti na pcie x1 slot na ploči (dva ponuđena, zbog eventualnih SLI, CF opcija). Na nas je ostavila veoma prijatan utisak i zaokružila je u potpunosti bogato opremljenu Asusovu X58 perjanicu.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien