ASUS Maximus V Gene

Dugo iščekivana Ivy Bridge i Panther Point platforma je uvidjela svjetlo dana. Uz nove procesore i čipsete, tržište je prepuno novih matičnih ploča koje se nastoje izdvojiti iz mase i dokazati da je upravo njihov prozivod najbolji. Tako danas na testu imamo malo drugačiju ploču, mATX formata, koja se nastoji dokazati protiv jačih konkurenata. Kakvom se pokazala nova ROG mATX perjanica pročitajte u daljnjem tekstu.

Na prvi pogled na specifikacije, ASUS Maximus V Gene zvuči kao da i ne dolazi u mATX formatu, iako dolazi iz poznate ROG (Republic of Gamers) serije. Ploču krasi SupremeFX III zvučna kartica koja bi trebala omogućiti igranje bez štekanja, a novi Z77 čipset bi trebao omogućiti brzo diskovno SATA-III sučelje, kao i USB 3.0 podršku. Osim toga, tu je i Lucid Virtu MVP podrška.

Ono što ROG ploče krasi je svakako kvalitetan izbor komponenata te odlična BIOS i softverska podrška. Bez obzira što dolazi u malom pakiranju, ploča ima izvrsnu regulaciju napona poznatu pod Extreme Engine DIGI+ II koja je doživjela par promjena, mogućnost stavljanja dvije kartice u SLI/Crossfire, novi ASUS-ov izum koji omogućuje korištenje mSATA i mPCI-E komponenata.

front

About Filip Panđić

Check Also

Asus Maximus III Formula

Koliko je tržište 1156 matičnih ploča jako, govori i činjenica koliko modela pojedini proizvođači imaju …

Leave a Reply