Posljednji članci

ASUS Eee

ASUS Eee PC je predstavljen 2007. godine kao subnotebook/netbook računalo. Mnogima su ti nazivi nepoznate, a zapravo služe za naziv prijenosnika izuzetno malih dimenzija namijenjena surfanju. Dvije godine razvoja Eee računala su ga dosta unaprijedili. Brojne nove mogućnost, malo veći ekran, duža autonomija su nešto što su mnogi željeli. Asus Eee 1000 serija je upravo to predstavila. Koliko je zapravo korisno netbook računalo, možete pročitati u daljnjem tekstu.

Naziv Eee dolazi od varijante ‘’Easy to learn, Easy to work, Easy to play’’. Prva serija koja je bila predstavljeni je 700. Dolazili su sa 7’’ ekranom i Celeron Dothan procesorom. Nakon mnogih žalbi za malim ekranom, Asus je prestavio seriju 900. Kao što možete naslutiti po nazivu, dolazi sa 9’’ ekranom. Tu je prvi puta predstavljen Intel Atom procesor. Odlične performanse u ovome segmentu, jako mala potrošnja su ono što je bilo potrebno ovakvom računalu. Pri tome još ugrađeni SSD diskovi kod nekih modela i sumnjam da bi nekoga mogao razočarati ovo računalo. Kao i kod svih proizvođača, svaki je imao neki dio komponente ili računala koji su predstavljali sam vrh ponude. Tako je bilo i s Asusom. Trenutno serija 1000 predstavlja najbolje što se može naći kod Eee računala. 10’’ ekran, Atom procesor, 2.5’’ diskovi i još neke sitne pogodnosti su glavne prednosti novog modela.

Predstavljanjem Eee računala, Asus je upotpunio cijelu ponudu netbook računala. Kako biste imali uvid u trenutno sva računala, evo jedna tablica s kompletnom ponudom.

popis

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien