Posljednji članci

ECS A85F2-A Golden

ECS je odnedavno počeo s tzv. Golden pločama koje krasi zlatna boja. Da bi sve bilo ukomponirano kako treba, cijela kutija je također pozlaćena kako bi se što više ljudi privuklo. Vanjski izgled kutije je vrlo dobar te se na kutiji nalaze sve specifičnosti ploče. Nakon otvaranja, ploča i sama oprema se nalaze u posebnim kutijama kako bi se spriječilo eventualno oštećenje. S druge strane, moramo reći kako je pakiranje koje dolazi s pločom vrlo siromašno. Dobije se svega par SATA kablova, I/O limić i upute za korištenje. Bez obzira što je ova ploča namijenjena nižem segmentu, smatramo kako se ECS ipak trebao malo više potruditi. Kompletna oprema je:

  • 6x SATA kabla
  • Uputstvo i DVD sa softverom i programima
  • I/O limić

ECS A85F2-A Golden (1) ECS_A85F2-A_Golden(2) ECS_A85F2-A_Golden(3) 

Ploča je bazirana na A85X čipsetu te dolazi u ATX formatu kojeg je ECS ipak nešto smanjio po širini. Prvi pogled na ploču nam sugerira kako su sve komponente „pozlaćene“. Crni PCB uz zlatne i crne komponente čini vrlo lijep izgled ploče. Osim estetike, ploča dolazi s dva PCI-E utora kako bi korisnici mogli iskoristiti Crossfire. Čipset i naponska regulacija su odvojeno hlađeni koji se općenito ne griju puno pri normalnom radu.

ECS_A85F2-A_Golden(5) ECS_A85F2-A_Golden(6) ECS_A85F2-A_Golden(7)

Prostor oko procesora je uredan te nećete imati nikakvih problema prilikom ugradnje. Razmak između procesorskog i memorijskog utora je nešto manji te bi možda moglo doći do nekih nekompatibilnost između hladnjaka i memorije. Procesor dobiva struju preko jednog 8pinskog EPS i 24pinskog ATX konektora. Na ploči se nalazi 5 fazna regulacija napona koja se hladi preko posebnog hladnjaka. Samo zagrijavanje hladnjak nije veliko te korisnici ne bi trebali imati problema oko toga. Kako se kapacitet memorija dovoljno razvio, na ploči se nalazi samo četiri memorijska utora koji su u mogućnosti iskoristiti 32GB memorije.

ECS_A85F2-A_Golden(8) ECS_A85F2-A_Golden(9) 

Dva PCI-E x16 utora čine ovu ploču sposobnim za najveće zahtjeve igrača ukoliko je to potrebno (primjerice dvije GTX 690 i HD 7990 kartice). Osim toga, tu su i dva “stara“ PCI utora te tri PCI-E x1 za sve dodatne kartice. Broj utora koji se nalazi na ploču je i više nego dobar te se za svaku vrstu nalazi određen utor. Pored utora možete vidjeti čak sedam SATA-III konektora. Jedan SATA-III konektor je zadužen za eSATA koji se nalazi na I/O dijelu ploče. Svakako vrijedna stvar s obzirom da gotovo svi zaljubljenici u multimediju imaju eksterne diskove te im je brzina svakako važna. Čipset se hladi malim hladnjakom s obzirom da se on ne grije puno. Pri dnu ploče možete naći još dva USB 3.0 utora koji se spajaju na kučište.

ECS_A85F2-A_Golden(10) ECS_A85F2-A_Golden(11) ECS_A85F2-A_Golden(12)

Stražnji dio ploče je odlično dizajniran.Tu su čak 4xUSB 3.0 konektora, svi konektori za monitore i projektore,2xUSB 2.0, mrežni RJ45 LAN konektor te tipku za resetiranje BIOS-a koja zna vrlo dobro doći. Ploča također podržava 7.1 zvuk za čiji sustav je zadužen VIA.

  ECS_A85F2-A_Golden(14) ECS_A85F2-A_Golden(15) 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien