Posljednji članci

ASUS Rampage IV Extreme

LGA 2011 platforma dolazi s kompletno novim utorom za procesor, koji čak ima i različit način montiranja hladnjaka. Cijeli utor za procesor je poprilično veći i Intel da bi spriječio iskrivljavanje ploče te tako loše nasjedanje procesora na pinove, odlučio utor koristiti kao dobru podlogu. Tako se zapravo hladnjak montira na utor pomoću šarafa, a ne više kroz ploču pomoću push pinova.

 ASUS Rampage IV Extreme (35) ASUS Rampage IV Extreme (36) ASUS Rampage IV Extreme (37)

ASUS je pak otišao na malo drugačiju soluciju. Kako će se ploča koristiti i za ekstremna hlađenja, problem bi bio s montažom takvih hladnjaka. Svaki metalni dio utora za procesor nema veze sa samim utorom, već je tu samo za fiksiranje procesora. Uz ploču dolazi X-Socket dodatak, koji zamjenjuje stari utor i tako ostavlja rupe na ploči slobodne. Intel LGA2011 platforma inače ima rupe preuzete od LGA1366 platforme, tako da bilo koji hladnjak s te platforme se može bez ikakvog problema koristiti i na ovoj platformi. Time ste dodatno uštedili jer procesori ionako ne dolazi s tvorničkim hladnjakom već hladnjak morate posebno naručiti.

 ASUS Rampage IV Extreme (38) ASUS Rampage IV Extreme (39) ASUS Rampage IV Extreme (40)

Subzero Sense je konektor koji vam omogućuje praćenje temperature na izrazitom niskim temperaturama, uglavnom kada se ide debelo ispod ništice. Tako se na ploči nalaze dva konektora koji primaju sondu tipa Type-K, što teoretski znači da može prikazati temperaturu do -196°C. Uz pomoć OC-Key adaptera, temperatura vam se direktno prikazuje na ekranu prilikom testiranja.

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien