Posljednji članci

ASUS U36SD – Ultrabook

 • U tablicu možete vidjeti sve komponente koje se nalaze u prijenosnom računalu te koje programe i vrstu programa smo koristili te naravno verziju kako bi eventualno vi sami mogli reproducirati slične rezultate i usporedili s našima. Po pitanju OC rezultata, u prijenosno računalo je ugrađen novi disk, točnije SSD OCZ Agility 3 koji je radio na SATA-III specifikacijama te je promijenjena memorija. Ugrađena je nova 2x4GB Kingston HyperX 1866MHz memorija koja je i radila na tome taktu s 11-11-11-31 latencijama.

  specifikacije

 • 3dmark0305 3dmark06 3dmarkvantage 3dmark11 aida avp_1 avp_2 cine cine11 pcmark pcmark7_1 pcmark7_2 pcmark7_3 pcmark7-hdd pcmark-hdd pifast science spi unigine winrar wprime x264

 • atto

  atto-ssd as ssd_1 as ssd_2 as ssd_3crystalcrystal-readhdtachhdtunemaxxmem boot

  Ugradnja SSD-a u laptop se pokazalo izvrsnim potezom. Performanse su toliko skočile da se brojke čine nerealne, ali u samome radu računalo je neprepoznatljivo u odnosu na stari diskovni podsustav.

 • Bateriju smo testirali na tri načina. Prvo je bilo bez opterećenja, s jednom stepenicom više od minimalnog osvjetljenja te isključenom bežičnom mrežnom karticom. Nakon toga je slijedilo normalno surfanje s nekih 80% osvjetljenja, a onda opterećenje prilikom igranja igre. Sve to smo ponovili s ugrađenim novim komponentama.

  batterybattery2

  Po pitanju temperature, U36SD smo testirali na tri načina. Prvi dio je bio bez opterećenja, uz lagano surfanje na internetu te smo to smatrali stanjem mirovanja, tzv. idle. Drugi dio je bio vezan za gledanje 1080p filma, prvo s integriranom karticom, a zatim s diskretnom. Temperaturu smo izmjerili na kraju filma (maksimalnu). Treći dio testa je naravno bilo maksimalno opterećenje. Nismo htjeli testirati sa standardnim alatima poput Prime95, Linx, Furmark jer takvu vrstu opterećanja ćete vrlo vrlo rijetko imati. Radije smo se oslonili na realnije uvjete poput igranja igre koja će ionako vrlo dobro zagrijati računalo.

  temp1 temp2

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien