Posljednji članci

2x2GB & 4x4GB G.Skill RipjawsX 2133MHz

Obje memorije dolaze u identičnom pakiranju, samo što pakiranje od 4GB kita nismo imali u trenutku slikanja. Za razliku od drugih memorija, koje uglavnom dolaze u plastičnim okvirima, G.Skill je memorije upakirao u kartonsko pakiranje. Sa strane se nalaze memorije, dok je sredina predviđena za ventilator kojim se memorija hladi. Svaki modul memorije se nalazi u zasebnim zaštitnim folijama.

G. Skill RipjawsX (1)G. Skill RipjawsX (2)G. Skill RipjawsX (3) 

Jedna od glavnih prednosti RipjawsX serije je u tome što dolazi u tri različite boje. Tako se memorija može kupiti u crvenoj, crnoj i plavoj boji, za svakoga po malo. Mi smo pak na testu dobili memoriju s crvenim hladnjakom. Na tržištu još nije raširena memorija po 8GB modulima, ali izlaskom LGA2011 platforme i to će se vrlo brzo promijeniti. Dosadašnji 16GB kitovi dolaze kao četiri modula od 4GB kao i u našem slučaju. Puni naziv memorije je 16GB (4x4GB) G.Skill RipjawsX F3-17000CL9Q-16GBXLD te radi na 2133MHz pri 9-11-9-28-2T latencijama. 2T je apsolutno obavezan jer ni u kojem slučaju nismo uspjeli pokrenuti računalo s 1T sa 16GB memorije što je vrlo lako ograničenje procesora.

 G. Skill RipjawsX (4) G. Skill RipjawsX (6) G. Skill RipjawsX (5)

2×2 GB G.Skill RipjawsX F3-17000CL8D-4GBXMD memorija dolazi u dva modula po 2GB, sveukupno 4GB s taktom od 2133MHz te 8-9-9-24-1T latencijama. Za razliku od prijašnje memorije, ova memorija je namijenjena visokim taktovima, iako se to u početku i ne čini prilično mogućim. S početnim visokim latencijama mnogi se ne nadaju velikim taktovima, ali G.Skill koristi vrlo kvalitetne čipove na ovim memorijama te uz odličan PCB ova memorija postiže taktove od 2300MHz kao od šale.

 G. Skill RipjawsX (7) G. Skill RipjawsX (10) G. Skill RipjawsX (8)

Hladnjak koji dolazi s memorijama ulijeva određenu dozu nesigurnosti, jer možemo reći da je prilično loše dizajniran i ne ulijeva uopće sigurnost. Vrlo lako se savije, a mehanizam s kojim se hladnjak spoji na ploču je vrlo nestabilan. Ventilatori koji se nalaze na hladnjaku su 12v 0.8W te u radu ne rade veliku buku, ali isto nisu ni nešto jako tihi. Uz ovakve memorije, moramo dati kritiku G.Skillu te se iskreno nadamo da će G.Skill predstaviti bolji hladnjak jer nažalost ovo je vrlo loše.

G. Skill RipjawsX (11) G. Skill RipjawsX (13) G. Skill RipjawsX (12) 

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien