Posljednji članci

OCZ Vertex 30 GB

Ukoliko ste čitali naš osvrt na Core seriju, diskovi su u većini segmenta poptuno identični (osim po pitanju performansi). Pakiranje diska je identično kao i kod Core serije, samo što je druga slika na kutiji. Nažalost nadali smo se da bi OCZ mogao napraviti nešto po tom pitanju. Bilo kako bilo i kutija je bolja od prijašnjih diskova koji su dolazili uglavnom u vrećicama.

  •  OCZ Vertex 30GB;
  • Priručnik.

oczjedan

Jos od prve serije OCZ SSD diskova, vanjski dizajn se nije promijenio. Osim naljepnice, sve je vise manje isto. Na testiranju je 30GB model, koji je je istih performansi kao i 60GB model. 120GB i 250GB modeli dolaze s nešto većim performansama, u prosjeku su za nekih 20-tak MB/s brži. Dolaze u 2.5” formatu, znači treba vam neki adapter kako bi ga stavili unutar kučišta. Pošto je i sam disk izuzetno teško nabaviti, adapter bi onda mogao zadavati još veće probleme pri kupnji.

 ocztri oczcetiri oczdva

Kod Core serije, diskovi su dolazili s mogucnosti prikljucivanja preko USB-a. Nažalost toga više nema. Disk dolazi isključivo sa SATA konektorom za podatke i napajanje i ništa više.

 oczpet oczsest oczsedam

Unutrašnjost diska je puno zanimljivija. Nakon poražavajućih rezultata starijih diskova, novi OCZ-ov disk dolazi s drugačijim kontrolerom. Kontroler, uz nedostatak skladišne memorije (cache), je bio jedan od glavnih krivaca slabih performansi. Čipovi su Samsungovi, dok je za kontroler zaslužan Indilinx. To je ujedno kompanija u kojoj je zaposleno nekoliko otpuštenih Samsung radnika. Odmah pokraj kontrolera možete vidjeti i skladišnu memoriju (cache) veličine 64MB. To je također jedan od glavnih stvari u novome disku, koje ga čine boljim od mnogih diskova.

vertex

WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien